Vorige slide
Volgende slide

Calculatie in wordpress / Woocommerce

WordPress is het meest gebruikte open-source contentmanagementsysteem. WooCommerce is een WordPress-plugin waarmee gebruikers eenvoudig krachtige online winkels kunnen maken en beheren

Betaalbaar en open source; lage kosten en geen afhankelijkheid

WordPress met WooCommerce biedt bedrijven een kosteneffectieve en flexibele oplossing voor het opzetten en beheren van online winkels. Het vereenvoudigt het proces van e-commerce, waardoor bedrijven snel en efficiënt online kunnen verkopen, met een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden.

Voordelen:

Bedrijven die voor WordPress kiezen, profiteren van de flexibiliteit en het open-source karakter van dit contentmanagementsysteem (CMS). Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven die WordPress gebruiken, niet meer volledig afhankelijk zijn van één specifieke websitebouwer:

  1. Open-source community: WordPress is een open-source platform, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken, aan te passen en te verbeteren. Deze openheid heeft geleid tot een grote gemeenschap van ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers die bijdragen aan de groei en verbetering van het platform. Bedrijven kunnen gemakkelijk overstappen naar een andere ontwikkelaar of een team van ontwikkelaars inhuren die vertrouwd zijn met WordPress.

  2. Overdraagbaarheid van inhoud: WordPress maakt gebruik van gestandaardiseerde formaten voor inhoud, zoals XML voor export en import. Dit betekent dat bedrijven hun inhoud gemakkelijk kunnen verplaatsen naar een ander WordPress-systeem of zelfs naar een ander CMS als dat nodig is. Dit vermindert de afhankelijkheid van een specifieke websitebouwer, omdat de inhoud niet vastzit in een gesloten systeem.

  3. Thema’s en plug-ins: WordPress biedt een uitgebreide bibliotheek van thema’s en plug-ins die door verschillende ontwikkelaars zijn gemaakt. Bedrijven kunnen thema’s wijzigen of aanpassen zonder dat dit invloed heeft op de inhoud. De modulaire aard van WordPress stelt bedrijven in staat om functionaliteit toe te voegen of te verwijderen op basis van hun behoeften, zonder dat ze afhankelijk zijn van één specifieke ontwikkelaar.

  4. Standaardisatie van vaardigheden: WordPress is wereldwijd populair en veel ontwikkelaars hebben ervaring met het platform. Dit betekent dat het vinden van een nieuwe ontwikkelaar of een ontwikkelingsteam met WordPress-vaardigheden vaak minder uitdagend is. Bedrijven hebben meer keuze en flexibiliteit bij het selecteren van een ontwikkelingspartner.

  5. Vendor lock-in vermijden: Het gebruik van een op maat gemaakt CMS of een gesloten systeem kan leiden tot vendor lock-in, waarbij bedrijven moeilijk kunnen overstappen naar een andere serviceprovider. Met WordPress vermijden bedrijven deze vendor lock-in, omdat ze gemakkelijk kunnen overschakelen naar een andere hostingprovider of ontwikkelaar zonder grote technische obstakels.

Hoewel WordPress bedrijven meer vrijheid en flexibiliteit biedt, is het belangrijk op te merken dat de effectiviteit ervan ook afhankelijk is van hoe goed het wordt beheerd, onderhouden en beveiligd. Het kiezen van ervaren en betrouwbare ontwikkelaars blijft een cruciale factor voor succes op lange termijn.

Configureerbaar product
Een configureerbaar product in WooCommerce is een product waarbij klanten verschillende opties kunnen selecteren of aanpassingen kunnen doen, zoals kleur, maat of andere kenmerken, voordat ze het aan hun winkelwagen toevoegen. Het stelt verkopers in staat om producten aan te bieden met diverse configuratiemogelijkheden.

WordPress biedt verschillende voordelen voor SEO (zoekmachineoptimalisatie):

Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is van nature gebruiksvriendelijk en heeft een intuïtieve interface, waardoor het eenvoudig is om content te creëren en te beheren.

SEO-plugins: Er zijn talloze SEO-plugins beschikbaar, zoals Yoast SEO en All in One SEO Pack, die extra functionaliteiten bieden, zoals het optimaliseren van meta-tags, sitemaps en meer.

Responsief ontwerp: Veel WordPress-thema’s zijn responsief, wat essentieel is voor een goede zoekmachinepositie, aangezien zoekmachines mobielvriendelijke websites waarderen.

Snelle laadtijden: Met de juiste optimalisaties en caching-tools kunnen WordPress-websites snel laden, wat een positieve invloed heeft op de gebruikerservaring en zoekresultaten.

Content updates: Regelmatige content-updates, die eenvoudig te doen zijn in WordPress, kunnen bijdragen aan een hogere positie in zoekresultaten.

Permalinks: WordPress maakt het gemakkelijk om aangepaste permalinks in te stellen, wat helpt bij het creëren van zoekmachinevriendelijke URL-structuren.

Social media integratie: WordPress maakt het eenvoudig om content te delen op sociale media, wat indirect de SEO-impact kan vergroten door meer exposure en links naar de site.

Hoewel WordPress goede tools biedt voor SEO, is het belangrijk op te merken dat succesvolle SEO ook afhankelijk is van hoogwaardige content, relevante zoekwoorden en andere optimalisaties die buiten het platform vallen.

 

LINKS

Calculator Duitsland:

https://www.easyordner.de/start-Ordner/Ordner.html?

Calculator testomgeving NL:

http://web5.winkelopmaat.nl/producten/a4-ringband-30mm/

Voorbeeld van uitgebreide configuratie van producten:

https://product-demo.studiowombat.com/

Easymappen is onderdeel van Moeskops Grafisch

Bij Moeskops Grafisch ontwikkelen en produceren we hoogwaardige, innovatieve luxe verpakkingen, opbergmiddelen en presentatieproducten, volledig op maat. Vakmanschap staat hierbij centraal. Al meer dan 45 jaar is Moeskops pionier op vele marktgebieden en maken we gebruik van de nieuwste machines en technieken. We hebben zelfs een revolutionaire verpakkingsmachine mee ontwikkeld. Door ons vakmanschap mag je kwaliteit, innovatiekracht en creativiteit verwachten. En dat met een snelle levering en een uiterst duurzame, CO2-neutrale, productielocatie in Hapert, Nederland. Hier werken we met een groot team dat zich dagelijks met hart en ziel inzet om de beste kwaliteit voor onze klanten te leveren.

Wij maken het verschil tussen een product en een goed afgewerkt product. Je zoekt iets bijzonders waarmee je jouw bedrijf of product wilt laten opvallen. Uniek en onderscheidend in vorm, materiaal, afwerking en/of formaat. Iets waar van tevoren over is nagedacht, meegedacht en altijd naar wens wordt uitgevoerd.